מפלגת אחריות-בחירות 2009

בחירות לכנסת ה-18 ט"ז שבט תשס"ט 10/02/2009

בשנת 2008 החליטה לאו"ר להתמודד פעם נוספת בבחירות לכנסת ה-18.                           

היות ומאז הבחירות הקודמות בהן התמודדה לאו"ר (כנסת 12 , 1988) השתנה החוק , והתנועה לא שמרה על המסגרת המפלגתית , נאלצנו להקים מחדש את המפלגה. 
בפרק הזמן שלפני בחירות אלו הוקמה מפלגה חדשה בשם "אור" , כך שלא ניתן היה לאשר לנו את השם המקורי (תנועת לאו"ר) איתו התמודדנו בשנת 1988.
לכן בחרנו בשם "אחריות – לב אחד ורוח חדשה"
, שם המסמל את הערך המרכזי ברעיונותינו. 

                               

 

עשרים השנים שעברו מאז הבחירות הקודמות בהן השתתפנו , שינו את פני החברה ובעיקר את אמצעי הקשר והתקשורת עם הציבור הרחב. לא עוד דוכני רחוב וחוגי בית , אלא בעיקר פרסום מאסיבי בטלביזיה וברשת האינטרנט – דבר המחייב מומחי תקשורת , יחסי ציבור ובעיקר – אמצעים כספיים גדולים.

על פי עקרונות התנועה , החלטנו להישען רק על מימון עצמי ותרומות מחברים ואוהדים. תגובות רבות הועברו לכלי התקשורת והשתתפנו במספר פורומים עם מפלגות אחרות , בעיקר במוסדות להשכלה גבוהה. עקב המספר הרב של הרשימות המתמודדות (33) – הייתה התעלמות כמעט מוחלטת של אמצעי התקשורת מהמפלגה , כמו גם ממפלגות אחרות. התקשורת , לצערנו כמו רוב הציבור , בחרה להתרכז ולהתמקד במוכר ובידוע.     


הפרסום שלנו כלל עלונים , במספר שפות , אשר הכילו את הרעיונות הכלליים של המפלגה.

 

דרך נוספת הייתה תגובה שהופצה במייל למאות אנשים ולאמצעי התקשורת בנושאים שונים

 

 

 

פרסום לסטודנטים בכנסים שנערכו במוסדות להשכלה גבוהה

                                                      אחריות בשטח                                                                                                         פרסום בעלוני השבת

  

 

במסגרת תעמולת הבחירות הטלוויזיה הוקצו לנו 3 דקות. הפקנו 3 סרטים בהם ניסינו להעביר לציבור את המסרים המרכזיים שלנו. הסברנו כי היום הכול נקבע על פי סקרים ומסרונים. בעלי הון ועסקנים הפכו למובילי דעת קהל. מנהיגים מחפשים כוכבים למפלגות. מדורי הרכילות הם שיקבעו מי ישב בכנסת הבאה. ניסינו לשכנע כי זו לא תכניות הטלוויזיה הפופולריות "הישרדות" או "האח הגדול". הבהרנו כי הציבור הפך אדיש ונשמטו מכולנו זכויות בסיסיות של חינוך הולם, פרנסה בכבוד ותרבות. ובעיקר , לדור הצעיר יש מעט מאד ערכים ואידאולוגיה. בנושאי החברה והכלכלה (אשר נדחקו לשוליים בתעמולת הבחירות בעקבות מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה) הדגשנו ישראל למדה מהר את כללי הקפיטליזם האכזר. לשלטון יש כוח כלכלי רב ולכן הדגש במאבק הפוליטי הוא על משרות וכסף ולא על ערכים ואידאלים. כתוצאה מכך הפערים הכלכליים הולכים ומעמיקים וזוהי סכנה לחברה בישראל. לכל הבעיות הללו הצגנו לציבור בקצרה את עיקרי הפתרון של לאו"ר, מתוך שאיפה שיקבל יותר מידע באתר האינטרנט שהקמנו. 

סרטוני הבחירות שלנו נמצאים בקישורים הבאים :

          

 

 

רשימת מועמדי מפלגת "אחריות" לבחירות לכנסת ה-18 היו :
1. יעקב חסדאי. 2. יעקב וימן. 3. חיים ספיריה. 4. לאוניד טוקרסקי. 5. נעמי כהן-טל.
6. נחמיה (חמי) ראם. 7. יבגני ויינשטיין. 8. אליהו ולינסקי. 9. חזקי שנאן. 10. גאולה צרויה.
11. ברוך גרוס. 12. אריה תמם. 13. רחל טורפוסמן. 14. אבי רוזנסל. 15. יוסף רגב.

מערכת הבחירות הייתה סוערת. המפלגות הגדולות הפנו חלק גדול ממאמציהן לשכנע את הבוחרים שלא להצביע למפלגות החדשות. אמצעי התקשורת השונים שיתפו איתן פעולה במגמה זו. פרט למספר אזכורים בעמודים פנימיים בעיתונות , או באתרי אינטרנט אשר התייחסו למפלגות החדשות כ"חטיבה אחת" , לא קיבלה מפלגת "אחריות" סיקור אשר יאפשר לנו את פריצת הדרך לה קיווינו עם צאתנו למסע זה.

                                                                                        

 

למרות מאמצי ההסברה ופעילות החברים קיבלה מפלגת "אחריות" רק כ-800 קולות. חשוב לנו לציין כי גם מפלגות אחרות , אשר עמדו לרשותן תקציבים גדולים והתהדרו בשמות מפורסמים – היו רחוקות מאד מלעבור את אחוז החסימה בבחירות שנת 2009.

לאו"ר חזרה להיות תנועה רעיונית.